Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Åtgärdat

2022-06-20 Vattenavstängning Storvägen, Vindeln

Uppdatering 2022-06-21 kl 22:30: Vattnet är nu påsläppt till de berörda fastigheterna. När vattnet är tillbaka kan det upplevas som grumligt. Detta kan åtgärdas genom att spola kallvatten i cirka 15-20 minuter.

Vi fortsätter med återställningen av vägen imorgon. Därför kommer den att fortsätta vara avstängd för trafik hela dagen imorgon onsdag 22/6 och eventuellt under torsdagen den 23/6.

Uppdatering 2022-06-20 kl 16:40: Vi har inte stängt av vattnet idag. I stället kommer vattnet att stängas av imorgon tisdag från kl 08:00. Vi vet inte hur länge avstängningen kommer att pågå men det kan bli så att vattnet måste hållas avstängt till dagen därpå, alltså onsdag 22/6.

Ursprungligt meddelande:

På grund av reparationsarbete kommer vi att stänga av vattnet till ett antal fastigheter längs Storvägen i Vindeln. Fastigheterna som berörs syns i kartan nedan.

Reparationsarbetet påbörjas måndag morgon(20/6). Vattenavstängningen beräknas starta från lunchtid samma dag. I nuläget vet vi inte hur omfattande reparationsarbetet kommer att bli. Vi jobbar för att avstängningen ska bli så kort som möjligt men den kan komma att pågå till dagen efter.

Se till att kranarna är stängda! Vi önskar att boende tappar upp det vatten som behövs före arbetets början. En vattentank för avhämtning av dricksvatten ställs ut vid Forum, Renforsskolan.

Storvägen kommer att vara avstängd vid Renforsskolan medan reparastionsarbetet pågår. Trafiken kommer att ledas om via Häradsvägen.

När vattnet är tillbaka kan man uppleva vattnet som grumligt, detta kan åtgärdas genom att spola kallvatten i cirka 15-20 minuter.

Vill du ha SMS vid driftstörningar? Här hittar du mer information om vår SMS- och talsvarstjänst.