Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Byggboden, nu även på Gimonäs ÅVC

Som en del i vårt arbete med att minimera avfallsmängderna, vill vi underlätta för en hållbar konsumtion. Det kan exempelvis handla om bättre förutsättningar för återbruk. 4 juli öppnar Byggboden på vår största återvinningscentral, Gimonäs ÅVC.

Överblivna takpannor passar perfekt i Byggboden

Under ett år har vi testat Byggboden på Klockarbäckens ÅVC, en ge och ta-verksamhet där kunder kan lämna och hämta byggmaterial. Nu är det dags att införa tjänsten på fler återvinningscentraler. Byggboden på Gimonäs ÅVC öppnar 4/7.

- Idén kommer från våra medarbetare, som lagt märke till att det lämnas in mycket byggmaterial och andra prylar till återvinningscentralen som skulle kunna användas i stället för att kastas. I Byggboden kan det få en andra chans. Testerna har varit framgångsrika och nu inför vi Byggboden på vår största återvinningscentral, Gimonäs ÅVC, berättar Per Sundström, renhållningschef på Vakin.

Det kan handla om tegelpannor, virke, plywoodskivor, takplåt eller någon pryl som kan användas igen. I Byggboden kan kunder lämna sånt de fått över och som skulle kunna användas igen, eller ta med sig det de behöver hem. På Klockarbäckens ÅVC finns Byggboden efter rampen, innan utfarten. Kunder lämnar och hämtar material på samma plats, i en öppen container på vänster sida efter rampen. På Gimonäs ÅVC kommer Byggboden att finnas i yttervarvet, mot utfarten i en byggnad på höger sida.

- Tanken är att vi ska bidra till ett ökat återbruk, berättar Per Sundström. Vi hoppas att många vill nyttja möjligheten Byggboden ger. Det du inte längre behöver eller det du får över kan ha ett värde för någon annan.