Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Elevernas vattenpoesi

Vakins bidrag till Umeås 400-årsfirande har varit en vattenpoesitävling. Elever i årskurs fyra och fem fick under våren en utmaning att skriva poesi om regn och vattnets väg genom samhället.

208 dikter om vatten

-Totalt fick vi in 208 dikter vilket är helt fantastiskt! Säger Anna-Lena Fomin kommunikationschef vid Vakin.

Under våren 2022 utlyste Vakin en poesitävling till alla elever i årskurs fyra och fem i Umeå, Vindelns och Nordmalings kommuner.

-Vi bad eleverna skriva dikter som handlade om vatten och de osynliga ledningarna under marken, som sällan får uppmärksamhet men som är livsviktiga för att våra städer och samhällen ska fungera, säger Walter Jonasson, Underhållschef hos Vakin.

Det finns många ord som kan kopplas ihop med vatten, till exempel regn, is, snö, droppar, porlar, forsar, rinner, faller, öser, plumsar, plaskar, smattrar – eller sådant vattnet rinner genom, som rör och ledningar. De orden eller andra som fick eleverna att tänka på vatten kunde användas i dikten. Dikterna ska få människor att tänka på hur de använder vatten, vad de spolar ner i toaletten och hur de tar hand om regnvattnet.

Vinnardikten i Vakins vattenpoesitävling kommer att offentliggöras under invigningen av Umeå Smakfestival den 15 september.