Kontakta oss på Vakin

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15´4:00

Fler kontaktuppgifter

Första poesibrunnslocket är på plats

Idag hade vi ett event på Rådhustorget där det första av 15 brunnslock med poesi kom på plats.

I filmen läser brunnslockspoeten Mariam Naraghi upp sin dikt

Inför Världstoalettdagen bjöd Vakin in media och personal från Umeå kommun, bland annat från gator och parker, till att vara med när det första poesibrunnslocket lades på plats.

Årets brunnslockpoet heter Mariam Naraghi från Uppsala. Hennes dikt har gjutits in i brunnslock och kommer att läggas ut på gator och torg i Umeå, Vindeln och Nordmaling. Men också runt om i Sverige.

Så här lyder dikten

Näckrosbladen guppar,
axel mot axel i svallvågorna.
Som om de jobbar på börsen
och vi är pengarna,
vars riktning de ska förutse.

Paddelbladet, verkligare under
vattenytan, trycker båten framåt.
Du vet inte vart vi ska
och hjälper mig dit.

För Vakin är det här ett bra sätt att uppmärksamma den dolda men livsviktiga infrastrukturen under marken.- På gatorna i städer och samhällen finns brunnslock som vi passerar, utan att tänka på alla ledningar och rör som finns under dem. Genom att vara med i Brunnslockspoesi-arrangemanget, vill vi synliggöra det oväntade mötet som händer mellan dikten, vår verklighet och den värld som finns under våra fötter, säger Anna-Lena Fomin, chef för Kund och kommunikation.

Brunnslockspoesi startade som ett projekt inom Rain Gothenburg 2018. Nu har också Vakin hakat på. Mariam Naraghi är den fjärde Brunnslockspoeten att utses, men den första att också synas på brunnslock här i vår region i Umeå, Vindeln och Nordmaling.