Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Hållbarhetsredovisning 2020

Vakin har gjort en frivillig hållbarhetsredovisning för 2020, ett aktivt initiativ för att visa hur viktigt hållbarhetsarbetet är för oss. I den presenterar vi hur vi arbetar med hållbarhet och vilka resultat vi har uppnått i arbetet mot en hållbar utveckling.

Foto: Johan Hammar

Hållbarhetsredovisningen ska ge en ökad förståelse för våra hållbarhetsfrågor och inspirera till förändring. I hållbarhetsredovisningen följer vi upp hur det gått för oss, hur vi förbättrar vår verksamhet och hur vi ökar vår och andras kunskap.

- Hållbarhetsredovisningen är till för alla som är intresserade av vårt hållbarhetsarbete, till exempel medarbetare, styrelse, politiker, de som vill söka jobb hos oss, våra branschkollegor och kunder. Den ska inte bara vara en tillbakablick utan också visa åt vilket håll vi vill gå och vart vi vill nå. Den ska inspirera till förändring och förbättringar, säger Karin Söderström, hållbarhetschef.

Hållbarhetsredovisningen är inspirerad av GRI Standards. GRI, Global Reporting Initiative, riktlinjer för hållbarhetsredovisningar som används för att visa hur verksamheter presterar under året inom ekonomiska, miljömässiga och sociala aspekter.

Här kan du läsa Vakins Hållbarhetsredovisning 2020.PDF

Tillsammans bygger vi det hållbara samhället.