Kontakta oss på Vakin

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15´4:00

Fler kontaktuppgifter

Hämta och lämna byggmaterial på Klockarbäckens återvinningscentral

Med start onsdag 21 april klockan 09 öppnar Byggboden för byggmaterial vid Klockarbäckens återvinningscentral. Idén kommer från medarbetare som sett en hel del byggmaterial som skulle kunna användas istället för att kastas.
-Det är roligt och stimulerande när idéer kan bli till lösningar för våra kunder säger Peter Grönholm, arbetsledare vid Klockarbäckens Återvinningscentral.

Bildtext

Varje år kommer stora mängder byggmaterial in på Vakins återvinningscentraler. Att en del av detta kan användas igen är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv.
-I detta projekt kommer vi mäta och väga allt som hamnar i byggboden för att få en tydlig uppfattning på hur mycket material som återbrukas. säger Peter Grönholm.

Byggboden kommer kontinuerligt fyllas upp med material som är utsorterat från det som inlämnats in och som fortfarande går att använda. Det kan vara tegelpannor, virke, plywoodskivor, takplåt – ja till och med toalettstolar. Kunder kan lämna byggmaterial i en särskild container vid återbrukshuset. -I detta försök arbetar vi med byggmaterial, så det kommer inte att finnas verktyg, vitvaror eller växter här, berättar Peter Grönholm.

Det utsorterade materialet samlas i Byggboden nära utfarten. Där kan kunder ta med sig det de behöver hem. Materialet kostar inget men den som vill kan donera en slant som går till Fritidsbankens verksamhet.

Vakin ser inte Byggboden som någon konkurrent till vanlig bygghandel.
-Vi kommer inte ha några fasta produkter här, utan det är helt enkelt vad som kommit in som kommer att finnas. Vi har inte heller samma klassningar på materialet som finns här. Utan det är tänkt att användas i de små hemmaprojekten där man kanske behöver en enstaka planka eller vill ha material med karaktär, säger Peter Grönholm.