Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Självservice på Hörnefors återvinningscentral

Hörnefors återvinningscentral blir först med självservice i Umeå kommun. Efter en utbildning kan kunderna besöka återvinningscentralen på egen hand utanför ordinarie öppettider. Hittills har drygt 200 kunder genomfört utbildningen, 150 står på kö för att utbildas innan sommaruppehållet.

Under våren får 350 kunder i Hörnefors utbildning och ÅVC Plus-behörighet

Hörnefors är först att införa självservice av Vakins nio återvinningscentraler. Tjänsten riktar sig till kunder som bor i eller har stuga i Hörnefors. Intresset har varit stort, redan första helgen blev vårens utbildningspass uppbokade. Fler kunder kommer att få chansen under hösten.

Utbildningen äger rum utomhus, på återvinningscentralen. Det är Vakins drifttekniker på återvinningscentralen som utformat och håller i utbildningen. De berättar om hur ett besök går till och var olika typer av avfall ska kastas. Efter godkänd utbildning kan kunderna använda sitt körkort som nyckel till grinden, söndag till torsdag klockan 9-20

Självservice fungerar precis som ett vanligt besök, förutom farligt avfall som bara får lämnas under bemannade öppettider. Precis som vid alla besök gäller att köra lugnt, sortera rätt och städa efter sig.

Självservicekunderna fördelar sig jämnt över veckans dagar, måndagar och tisdagar är populära dagar för besök på egen hand.

För mer information, se vakin.se/avcpluslänk till annan webbplats