Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster och kontaktformulär, som är tillgängliga dygnet runt.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Vakin, en av Sveriges mest jämställda arbetsplatser

Vakin har uppnått resultatet excellent arbetsgivare inom jämställdhet i Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex JÄMIX 2021. Det betyder att Vakin är bland de tio bästa procenten när det gäller jämställda arbetsvillkor för kvinnor och män i svenskt arbetsliv.

HR-chef Ingrid Undén Lindehell

-I denna undersökning har de analyserat och tittat på fakta i vår verksamhet, gällande jämställda parametrar tex föräldraledighetsuttag, fördelning män/kvinnor i ledningsgrupper och sjukfrånvaro. Ingrid Undén Lindehell, HR-chef vid Vakin är mycket glad över resultatet som visar att vi jobbar aktivt med området.

I det index som räknas fram får Vakin 145 poäng, medianpoängen bland kommunala bolag i Sverige är 133 poäng, och medianpoäng för alla deltagande organisationer är 125 poäng.
-Trots att vi ligger väldigt bra till har vi saker att förbättra och utveckla. Den del vi kan bli ännu bättre i är att minska skillnaden i uttag av föräldradagar. Här har vi en stor skillnad i uttaget mellan könen inom Vakin där kvinnor i medel tar ut 101 dagars föräldraledighet medan samma siffra för män är 49 dagar, berättar Ingrid Undén-Lindehell.

Arbetet med att skapa en jämställd arbetsplats går vidare och Ingrid Undén Lindehell ser några framgångsfaktorer som vi inom Vakin ska fortsätta att arbeta med:
-Vi ska aldrig glömma att vi är människor är den viktigaste resursen, och att vi håller oss friska är en otroligt viktig del i vår vardag. Det får vi genom att vi har chefer och ledare som uppmärksammar medarbetare oavsett kön och arbetar aktivt med arbetsmiljön och att skapa samma förutsättningar och möjligheter för alla.