Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Vakins arbete i SUBTRACT projektet lyfts vid en ny plattform för cirkulära initiativ.

Den 23 mars deltog Vakin vid lanseringen av Circular Regions Platform. Det är en digital plattform där cirkulära initiativ i Umeåregionen kartläggs och presenteras. I framtiden är förhoppningen att fler regioner ska ansluta sig till plattformen och så småningom ska cirkulära lösningar kunna skalas upp lokalt, nationellt och internationellt. Vakin har registrerat EU projektet SUBTRACT på plattformen och fick möjligheten att presentera projektet vid eventet.

Circular Regions Platform kartlägger cirkulära inititativ i Umeåregionen

Det var 230 personer från hela Norden och världen som deltog och ville veta mer om Circular Regions och de initiativ som kartlagts inom cirkulär ekonomi i Umeå. Många var också intresserade av att få veta vad EU projektet SUBTRACT går ut på och träffas i vår digitala expo-booth. Vi fick nämligen delta via Hopin, en online-evenemangsplattform där man kan skapa virtuella utställningsrum, så kallade expo-booths, och träffa besökare som på en vanlig mässa.

Grundaren av Circular Regions Platform är Cynthia Reynolds, som bor och arbetar i Oslo. Bakom lanseringen i Umeå står framför allt Laura Vidje, som arbetar som systementreprenör för Circular Regions i Umeå. Det är Umeå- och Osloregionen som banar vägen för kartläggningen av cirkulära initiativ.

Umeå kommun kommer att få en rapport med all data från plattformen som blir underlag för vidare arbete med den cirkulära strategin.

Här kan du läsa mer om Circular Regions och de initiativ som finns registrerade där för Umeås del: https://circularregions.org/region/umea-region/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster