Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Skriv ut

Sms- och talsvarstjänst

Visste du att vi ibland meddelar planerade avstängningar och vissa driftstörningar via sms och talsvar? Det är ett snabbt och smidigt sätt att informera så många som möjligt.

Vi använder ett SMS-system där dina kontaktuppgifter ligger till grund för aviseringarna. Meddelandena går ut till personer som är över 16 år, folkbokförda på berörd adress och har en telefon registrerad på adressen.

  • Registrera, kontrollera eller ändra dina uppgifter.
  • Här kan du också lägga till fler telefonnummer och fler adresser som du vill få aviseringar för, något som är bra om du äger flera fastigheter eller som vill få information om driftstörningar hos exempelvis äldre anhöriga eller obemannade anläggningar.
  • Även om du har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller om du äger ett fritidshus i kommunen, kan du ta del av tjänsten genom att registrera ditt mobilnummer.

Ungefär en gång per halvår kommer du att få en påminnelse av systemet om att du är inregistrerad i denna tjänst.


Vakin använder en SMS-tjänst för att bland annat informera om planerade vattenavstängningar. Genom systemet skickar vi SMS till din mobiltelefon och/eller lämnar ett talsvar på din fasta telefon.

Systemet används av flera kommer i Sverige enkel och snabb kommunikation med kunder via SMS och talmeddelanden.

Registret är i huvudsak baserat på data från telefonoperatörer och dessa uppgifter lämnas inte ut till någon. Detta register används enbart i detta syfte och inte för kommersiellt bruk.

Som abonnent behöver man inte göra något, utan meddelandet skickas via systemet till den som berörs av driftstörningen.

Vakins hemsida används som huvudsaklig informationskanal, SMS-tjänsten fungerar som ett komplement.