Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Skriv ut

Insamling av elavfall och lampor i Umeå

I samarbete med El-kretsen har vi placerat ut behållare i Umeå för insamling av elavfall, batterier och lampor.

Vakin samarbetar med El-kretsen för enkel insamling av småbatterier, glödlampor, lågenergilampor och mindre elektronikprylar i behållare på centrala platser i Umeå.

Behållaren kallas "ELIS" och i den kan man lägga alla typer av småbatterier, glödlampor, lågenergilampor och mindre elektronikprylar. Det el-avfall som är för stort för att lämnas (max 20x30 cm) måste lämnas på någon av våra återvinningscentraler.

Placering av behållare

ELIS-behållare finns vid Mariehems centrum, Ålidhems Centrum, Centrum (vid Nanna Fd Vasaskolans parkering) och Tegs Centrum.

Fler ställen att lämna in ditt elavfall

Sedan den första oktober 2015 har butiker ett ansvar för att ta emot elavfall. Större butiker med elektronikförsäljning tar emot all konsumentelektronik som är mindre än 25 centimeter. I övriga butiker gäller principen en mot en, det vill säga att du har möjlighet att lämna in en gammal produkt när du köper en ny, motsvarande produkt i butiken. Det insamlade materialet lämnas kostnadsfritt till ett godkänt insamlingssystem för återvinning.

Det går även bra att lämna el-avfall till någon av de bemannade Återvinningscentraler som finns.