Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Skriv ut

Insamling av elavfall och lampor i centrala Umeå

Återvinningscentraler är ett mycket viktigt system för att underlätta hushållens miljöriktiga avfallssortering, men kräver oftast personbilstransport. Vi har därför placerat ut speciella behållare i Umeå för insamling av elavfall.

För att utöka servicen samt förhoppningsvis öka återvinningen har vi ett projekt tillsammans med El-kretsen för insamling av småbatterier, glödlampor, lågenergilampor och mindre elektronikprylar på fem centrala platser i Umeå.

Behållaren kallas "ELIS" och i den kan man lägga alla typer av småbatterier, glödlampor, lågenergilampor och mindre elektronikprylar. Det el-avfall som är för stort för att lämnas (max 20x30 cm) måste transporteras till någon av våra återvinningscentraler.

Placering av behållare

Än så länge finns sex ELIS-skåp utplacerade och fler kommer allt eftersom. Man vill hitta lämpliga platser intill affärer eller vältrafikerade cykelstråk. De befintliga hittar du vid Mariehems centrum, Ålidhems Centrum, Tegs Centrum, Vid Vasaskolan (bakom P-huset Nanna), på gamla ridhusets parkering (bakom Stadshuset) samt på Böleäng (på parkeringsplatsen mitt emot Hansskogs Plantskola).

Tjänster och abonnemang