Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Skriv ut

Sophämtning

Avfallshantering är en viktig del i ett hållbart samhälle. Tillsammans kan vi göra skillnad och bidra till en hållbar livsmiljö, genom att minimera, återvinna och återbruka.

Ställ ut soptunnorna på kvällen innan tömningsdagen.

Genom att källsortera bidrar du till att material och energi kan återvinnas. Men allra bäst för miljön är att minimera avfallsmängderna. Här hittar du några smarta tips som minskar avfallet!

Sophämtning sker under hela dagen och tiden när just dina tunnor blir tömda kan variera mellan 06.00–22.00. Grundregeln är att du bör ställa ut tunnorna på kvällen, dagen innan tömningsdagen, och låta dem stå tills de är tömda.

Kom ihåg att ställa tunnorna med locköppningen mot gatan och med ett mellanrum mellan tunnorna på minst en halvmeter. Alla sopor i gröna tunnan ska ligga i soppåse och allt matavfall i bruna tunnan i matavfallspåse. På så sätt undviker du att tunnan välteroch att lösa sopor hamnar utanför vid hämtning.

På Mina Sidor kan du se när sopbilen kommer.

För att ta reda på när sopbilen kommer för att tömma vid din fastighet loggar du in på Mina sidor Länk till annan webbplats.. För att komma igång med Mina sidor behöver du antingen ditt kundnummer som återfinns på fakturan eller mobilt bankID. Följ sedan anvisningarna på skärmen.


Mina sidor ger dig även även möjlighet att lämna mätarställning, se din vattenförbrukning och dina fakturaspecifikationer.

Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna om om sophämtning