Vakin logo
Vison VA – Mötesplatsen för VA- och avfallsfrågor

Förberedande kurs, ADR Säkerhetsrådgivare

Bild

Distansutbildning för blivande säkerhetsrådgivare

Sugen på att utbilda dig till säkerhetsrådgivare för farligt gods transporter? Eller kanske intresserad av en riktigt avancerad utbildning i transportsäkerhet?

Då tycker vi att du ska kika på vår nya interaktiva yrkesutbildning. Utbildningen ger den förberedande kunskap som krävs för att kunna skriva provet till säkerhetsrådgivare.

Obs! Provskrivningen till säkerhetsrådgivare genomförs hos MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) och bokas av deltagaren. MSB´s avgift för provskrivningen är inte inkluderad i kostnaden för utbildningen.

Här får du via webbaserade kurser, självstudier under överinseende av professionella handledare samt inte minst mängder av övningar, chansen att bli ett ”proffs” på farligt gods!

Kursmål

Efter kursen har du kunskap, verktyg så att du på ett bra sätt kan förstå dom krav som ställs inför provet till säkerhetsrådgivare.

Målgrupp

Blivande säkerhetsrådgivare eller de personer som ansvarar för/arbetar med företagets farligt gods hantering. Rekommenderas även till dem som fungerar som kontaktperson mot extern säkerhetsrådgivare.

Förkunskaper

Bra om du redan innan kursen har ett intresse av att jobba med lagar och paragrafer.

Kursinnehåll

- Överseende av handledare (godkänd säkerhetsrådgivare)

- Webbaserade kurser

- Kursmaterial

- Övningar

- Fallstudie

- Utbildningsintyg

- Mängder av nödvändiga mallar för säkerhetsrådgivare (ex: tillsynsrapport, årsrapport, skyddsplan m.m.)

Kurslitteratur för att genomföra denna kurs är ADR-S och den ingår inte i kurspriset. Litteraturen går att beställa på nätet hos flera av dom större handlare av kurslitteratur.