Kontakta oss på Vakin

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15´4:00

Fler kontaktuppgifter
Skriv ut

Registrera fastighetsnära insamling av förpackningar

På Mina Sidor kan fastighetsägare till flerbostadshus, bostadsrättsföreningar och samfälligheter logga in och registrera fastighetsnära insamling (FNI).

Du hittar funktionen för att registrera insamlingssystem (behållare och förpackningstyper) genom att logga in på Mina Sidor och klicka på Avfall och miljötjänster. Använd sedan vår guide som stöd för att registrera vilka behållare som fastigheten använder och vilka förpackningstyper som samlas in.

Läs gärna igenom hela guiden innan du påbörjar registreringen.

Så loggar du in på Mina sidor

Du som är kund loggar enklast in på Mina sidor genom att använda BankID. Det är också möjligt att logga in med kundnummer och lösenord. Kundnummer står på fakturan. Är du ny kund eller har glömt ditt lösenord klickar du på länken under inloggningsrutan, så skickas ett nytt lösenord till den e-postadress som är registrerad på ditt konto. Har du problem med att beställa lösenord, kontakta Kundservice.

Fastighetsägaren betalar entreprenören som hämtar förpackningar, enligt avtal. För att du som fastighetsägare av flerbostadshus ska få bidrag för förpackningsinsamlingen behöver du först registrera din fastighets insamlingssystem (behållare och förpackningstyper). Det gör du via Mina Sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på vakin.se.

Bidraget kommer att betalas ut av Vakin kvartalsvis i efterskott, som ett avdrag på fakturan.

Vill du veta mer om vad du som fastighetsägare av flerbostadshus behöver göra?

Läs mer om förpackningsinsamling här!