Kontakta oss på Vakin

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15´4:00

Fler kontaktuppgifter

Per Sundström, ny renhållningschef hos Vakin

Idag, 17 maj, tillträder Per Sundström som ny renhållningschef vid Vakin. Per Sundström har mångårig erfarenhet från bland annat Gästrike Återvinnare och länsstyrelsen i Gävleborg.

Per Sundström, ny renhållningschef hos Vakin

Per Sundström har tidigare arbetat vid Gästrike återvinnare och har lång erfarenhet från avfallsbranschen som han nu tar med sig till Vakin.

-Hos Gästrike återvinnare har gjort stora förändringar sedan 2001 och jag ser många likheter med Vakin och det arbete som Gästrike har gjort. Delaktighet och samverkan inom och utanför branschen är framgångsfaktorer för att vara en del av samhällsbygget, Säger Per Sundström tillträdande renhållningschef vid Vakin.

Per Sundström, som efterträder Elisabeth Johansson känner till både Umeåregionen och Vakin sedan tidigare.

- Jag är född och uppvuxen i Rundvik, utan för Nordmaling, och flyttar hem till Västerbotten från Gävle på Vakin. I mitt jobb på Gästrike Återvinnare har jag haft förmånen att få träffa medarbetare från Vakin i olika sammanhang. När denna tjänst kom upp kändes det naturligt att söka, säger Per Sundström.

När Vakin sökte en ny renhållningschef var det ett önskemål att hitta en person som brinner för utveckling och för samverkan.

- Vi ser framför oss stora förändringar inom avfallsområdet, både med att vi som bolag samlar in avfall från fler och fler kommuner. Men också förändringar i lagstiftningen som ger nytt ansvar för insamling, återvinning och återbruk. Med Per Sundström erfarenheter från avfallsbranschen ser vi en individ som kan leda utvecklingen hos oss på Vakin i de utmaningar som ligger framför oss, säger Tomas Blomqvist vd vid Vakin.

Per Sundström instämmer med Tomas Blomqvist och säger:
- Utveckling är viktigt för mig. Men i utvecklingsarbete är det också viktigt att inte tappa bort eller kasta ut det som redan fungerar. I min roll som ny avfallschef vill jag ta tillvara på den kompetens som finns och använda den klokt.