Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Om Vakin

Dricksvatten i kranen dygnet runt och friska, välmående vattendrag, är något vi ofta tar som en självklarhet. Likaså att vårt avfall tas omhand med bästa teknik så att det inte förorenar naturen.

Allt det här bygger i själva verket på en välfungerande vatten- och avfallsverksamhet, en verksamhet som kräver hög kompetens och stabila resurser för underhåll, nybyggnationer och ständigt ökande miljökrav. Precis det här står Vakin (Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB) för. Det är vi, som på uppdrag av Umeå, Nordmaling och Vindelns kommuner, förser invånarna med dricksvatten, renar avloppsvatten, hanterar hushållens avfallsprodukter och arbetar för en hållbar utveckling.

Tillsammans bygger vi det hållbara samhället.

Umeå, Nordmaling och Vindelns kommuner arbetar tillsammans för att värna världens viktigaste livsmedel, dricksvatten, och för en hållbar livsmiljö.

Att arbeta hos Vakin innebär att du är delaktig i att utveckla och säkerställa de nödvändiga funktionerna i samhället – att ha rent vatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering.

Här kan du som studerar eller funderar på att studera läsa mer om samarbeten och möjligheter med Vakin samt kontakta oss.

Här presenterar vi nyheter kring vår verksamhet och annat aktuellt inom vårt område.

Vi bedriver ofta projekt, både ovan och under mark. Läs mer om alla våra projekt här.

Ibland har vi olika driftstörningar, allt ifrån planerade till oplanerade.

Våra pressmeddelande och presskontakt. Länk till extern webbplats

Rapportera allvarliga missförhållanden anonymt via vår visselblåsartjänst