Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

Använd gärna våra e-tjänster , som är tillgängliga dygnet runt. Om du inte hittar det du söker kan du ställa en öppen fråga till oss genom vårt kontaktformulär.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: Box 4038, 904 02, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Skriv ut

Evenemang

Ska du arrangera en idrottstävling, festival eller annat evenemang? Vi tar hand om avfallet. Du kan hyra tunnor och containrar av oss och låna skyltar för källsortering. Vi hämtar matavfall och restavfall. Ska du sortera glas, metall och liknande förpackningar hjälper vi dig att kontakta företag som hämtar den typen av avfall.

Kontakta Kundservice (kontaktformulär finns längst ner på sidan) så får du hjälp att hitta bra lösningar för just ditt evenemang. Hör av dig minst två veckor innan evenemanget.

Några saker att tänka på inför ditt evenemang

När du annordnar ett evenemang kommer vi att ställa följande frågor till dig, så det är bra att du tänkt igenom detta innan du kontaktar oss.

En uppskattning på antalet besökare på hela evenemanget. Är det förköp, anmälan, drop in, inomhus eller utomhus? Är det första gången ni har detta evenemang eller har ni haft det tidigare?

Det kan vara svårt att göra en exakt uppskattning av antalet som kommer. Men tillsammans med din och vår erfarenhet kommer vi hitta bra lösningar till ditt evenemang.

Kommer ni ha matservering eller fika? Ska besökarna ta med sig egen mat och dryck? Eller har ni ett evenemang helt utan mat och dryck? Här löser vi tillsammans med dig vilka typer av tunnor du kommer att ha behov av till ditt evenemang.

Logistik är ofta den fråga som tar tid att lösa. Utifrån hur besökarna kommer att röra sig på ditt evenemang bör även avfallslösningarna placeras på bra ställen. När evenemanget väl är igång måste avfallet även tömmas, och hur ska man lösa det utan att störa besökarna? Ska du trycka upp en karta över evenemangsområdet kan det vara bra att i god tid ha tänkt igenom detta.

Glöm inte att ha ytor som evenemangsbesökarna inte kommer till. Där kan du ha extra tunnor, eller annat förbrukningsmaterial som behövs under evenemanget.

Vissa evenemang innebär trafikavstängningar och begränsad framkomlighet vissa tider på dygnet. För att vi ska kunna hämta ditt avfall måste vi godkänna platsen så att sopbilen säkert kan hämta avfallet samtidigt som ditt evenemang inte störs när sopbilen kommer.

Se till att ditt evenemang är hållbart!

Vi vill uppmuntra hållbara evenemang. Därför lånar vi ut källsorteringsskyltar så att dina besökare kan sortera sitt avfall. Undvik matsvinn och om det är möjligt minimera användningen av engångsartiklar. Du kan också kranmärka evenemanget. Det innebär att du serverar kranvatten istället för flaskvatten. Då finns till exempel möjlighet att hyra en vattentank av oss. Vi lyfter gärna kranmärkta evenemang på våra sociala medier. 

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Genom kranmärkningen visar man att man tar ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten. Läs mer om kranmärkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Prislista

Prislista finns nedan. Vi hämtar avfallet vardagar men det finns möjlighet att få det hämtat på helgen mot en högre avgift.

I avgifterna ingår utkörning av tunnor, hyra av tunnor i max 15 dagar, hämtning av behållare och tömning i samband med hämtning. Det ingår också behandling av mat- respektive restavfall samt tvättning av tunnor efter evenemanget. För andra lösningar kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

  • Tunna 140/190/370 liter: 520 kr
  • Tunna 660 liter: 730 kr
  • Container 4 kubikmeter: 3 600 kr
  • Container 8 kubikmeter: 5 040 kr
  • Slamtömning av toalettvagnar och torrdass (tömning av max 2 m³ med spolning och sanitetsmedel): 2 090 kr/tillfälle
  • Matavfallspåsar och påshållare ingår i priset för bruna tunnan. Det finns större påsar, 22 liter (250kr /bunt, en bunt är 100 påsar) 44 liter (80kr/bunt, en bunt är 20 påsar)

Kontakt

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig. Har du specifika frågor kan du fylla i dessa under övriga upplysningar.